Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Földimogyorót a kólába

Ez nem egy újabb extrém íz, hanem valami furcsa szokás.
2018. September 10.

Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A déli térségben kezdődött az a trend, hogy földimogyorót tesznek a kólába. Az egész mogyorót egy időre beáztatják a kólába, hogy az ízek összeérjenek, majd azután megisszák.

Sokan az ital édes-sós ízvilágát dicsérik – miután túllendülnek azon, hogy mi is ez a furcsaság. Érdekes kérdés még, hogy mit kezdünk utána a mogyoróval? Mivel még roppanós marad, remek, különleges ízű nasi az ital után. Az amerikai National Peanut Federation szerint az 1920-as évekből ered az ital. A munkások nem akarták piszkos kézzel enni a mogyorót, így kólába áztatták azt.

A gyakori fogyasztók megjegyzik, hogy diétás kólával nem ugyanolyan az ízélmény, hiszen itt fontos szerepe van a cukornak. Így ha kipróbálásra vetemednénk, hagyományos kólát válasszunk sózott földimogyoróval,

via: Esquire

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mogyoróvaj felnőtteknek

Mogyoróvaj felnőtteknek

Éljen a PBJ! Sára tálalásában tortillában, eperrel.
9+1 kedvenc mogyoróvajas recept

9+1 kedvenc mogyoróvajas recept

Nemzeti Mogyoróvaj Nap van az USA-ban.
Mogyorós-datolyás biscotti

Mogyorós-datolyás biscotti

Egyszerű sütemény délutáni tea mellé

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!