Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Ezt sose tegyük a konyhában

Számos egyszerűsítő trükk létezik, de ezt ne tegyük
2018. May 8.

Sokkal könnyebb egy hétköznap esti ételt összedobni, ha van mirelitkaja, tortillalap, konzerves bab, stb. Viszont létezik olyan alapanyag is, melynek előkészítését ne akarjuk megúszni, mert semmi előny nem származik belőle. Napi tanács: ne vegyünk fokhagymaport.

Nyilván a fokhagyma előkészítése is igényel perceket, melyek értékesek, ha sietünk – továbbá a kezünknek is kellemetlen szaga lesz. De tényleg nem érdemes megspórolni ezen hozzávaló előkészítését. Semmi sem helyettesíti a friss alapanyagot, az illatát sem lehet leutánozni. A konyhakész verzió pedig szimplán rosszabbul néz ki, mint a friss.

Ne pont ezen a pár percen spóroljunk – még akkor se, ha szorít az idő, és a hasunk egyre hangosabban korog. Ha finomat akarunk enni, használjuk magát a zöldséget és ne valami béna utánzatot.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Dupla fokhagymás zöldborsós brassói

Brassói apró pecsenye sok fokhagymával és zöldborsóval.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!