Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért superfood a fahéj

Nemcsak a kellemes íze miatt érdemes gyakrabban használni
2017. December 3.

A fahéjban levő polifenolos vegyületek kontrollálják a glükózt. Már több kutatás is rámutatott, hogy már napi ½ teáskanálnyi fahéj a sejteket érzékenyebbé teheti az inzulinra. Ennek eredménye képpen a szervezetnek nem kell annyi inzulint termelnie, hogy a glükózt a vérből a sejtekbe mozgassa. Mindez elősegíti a stabilabb vércukorszintet, enyhíti az inzulinrezisztencia kialakulásának kockázatát – mely segít távol tartani a 2-es típusú cukorbetegséget.

Természetesen többnyire édes ételek fűszerezéséhez használjuk a fahéjat, viszont húsokhoz (kiváltképp sertéshez), tökhöz, és paradicsomszószba is kiváló. Italokban pedig egyenesen mennyei: cukor- és kalóriamentes ízesítés teákba, kávékba.

forrás: Prevention

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas-almás kuglóf sóskaramella öntettel

Fahéjas-almás kuglóf sóskaramella öntettel

Őszi ízek egy finom desszertben
Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.. mindegy, csak süssük meg: Fahéjas-áfonyás Hot Cross Buns

Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára.. mindegy, csak süssük meg: Fahéjas-áfonyás Hot Cross Buns

Ez a helyes zsemle az angolok tradicionális húsvéti, azaz pontosabban nagypénteki süteménye. A tengerentúlon azonban szeptember 11-én (is) megemlékeznek róla, ezért itt a kitűnő alkalom, hogy ne csak évente egyszer, húsvétkor készítsétek el!

Napi ajánlatunk

Top videók