Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért ne kerüljön soha pillecukor az édesburgonya pite tetejére

4 okunk van rá
2017. december 5.

1.Ez egy csinált hagyomány, melynek semmilyen kulturális vagy családi gyökere nincs

Az 1900-as évek elején, mikor a pillecukor kezdett népszerű lenni, az egyik nagy gyártó előállt azzal, hogy úgy reklámozzák a terméket, mint egy mindennap használatos konyhai alapanyagot.

2.Egy lusta megoldás

Ez is egy olyan termék, melyet idő- és energiaspórolás miatt is lehet használni toppingként. Egyre inkább legyőzte az olyan klasszikusokat, mint a habcsók, vagy a tejszínhab.

3.Egy édes köretből szuperédes desszertet varázsol

Az édesburgonya már alapvetően egy édeskés ízvilágú alapanyag, mely emellett egészséges is. Ha ezt pitében alkotjuk meg, sőt pillecukor köpenybe burkoljuk, szinte már bűn.

4.Felesleges erre pocsékolni a pillecukrot

 Persze, a képeken jól mutat a pirult pillecukrokkal borított pite, de nélküle is annyi ízélményt kapunk, hogy nem érdemes a hagyományos elemeket felturbózni. Tartogassuk a kis fehér pihéket inkább a délutáni kakaónkba.

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás pite

Édesburgonyás pite

Amerikában, novemberben szinte mindenki hálaadásnapi lázban ég, sorra készülnek a pulykás és sütőtökös finomságok, na meg az édes és sós piték. Én egy édesburgonyás pite desszerttel készültem erre az alkalomra.
Almáspite másképp

Almáspite másképp

Hasselback alma édes-zabos morzsával

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!