Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért ne használjunk fokhagymanyomót

Pénzkidobás ilyet megvenni. Maradjunk a hagyományos fokhagyma-aprítási módszernél.
2018. June 18.

1.A hagyma egy pép lesz

Hozzászokunk ehhez az állaghoz, ha mindig a fokhagymanyomót használjuk, és ez nincs rendben. A különböző ételekbe különböző textúrában kell, hogy belekerüljenek az alapanyagok. Olyan, mintha még hagymalevet is eresztene, ez pedig nem passzol minden ételbe.

2.Kissé intenzív lesz az íze

A legteltebb ízt a hagyományos, késsel aprítós módszer eredményezi. Ha kinyomjuk, akkor nagyon tolakodó lesz a fokhagyma az ételben.

3.Nagyon gyorsan ég

Az apróalapanyagok hamarabb melegszenek, tehát jobban oda kell figyelnünk, hiszen hamarabb odakap. Így a kinyomót inkább a főzést nem igénylő ételekhez ajánljuk, például szószokba, dressingekbe.

4.Csak egy dologra jó

Nem nagyon lehet másra használni, mink a fokhagyma kinyomására, így jöhet az az érv, hogy csak a helyet foglalja. A kevés tárolóhelyes, kicsi konyhákban pedig minden felesleges, amit nem használunk rendszeresen.

5.Nem jelent nagy időspórolást

Persze, gyorsabb, mint a késes aprítás, de ne ezen a pár másodpercen spóroljunk.

via: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezt sose tegyük a konyhában

Ezt sose tegyük a konyhában

Számos egyszerűsítő trükk létezik, de ezt ne tegyük
Honnan tudható, hogy megromlott a fokhagyma?

Honnan tudható, hogy megromlott a fokhagyma?

Egyáltalán tudtad, hogy megromolhat a fokhagyma is? Hasznos információk következnek
Hogyan szabaduljunk meg a fokhagymás lehelettől?

Hogyan szabaduljunk meg a fokhagymás lehelettől?

Van rá megoldás, csak gyorsnak kell lennünk

Napi ajánlatunk

Top videók