Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezért ne együnk nyers sütitésztát

Nemcsak a nyers tojással van a gond.
2018. május 16.

Sokan csipegetnek a nyers sütitésztából sütögetés közben még annak ellenére is, hogy tisztában vannak a szalmonella kockázatával. Viszont kiderült, nem a nyers tojás az, amely igazán tiltólistássá teszi a nyers tészta kóstolgatását: hanem a liszt.

A Center for Desease Control közleményében írja az okokat. A liszt nyers mezőgazdasági termék, tehát még nem kezelt, nem pasztőrözött, így még benne vannak a különböző baktériumok (pl.: az E.coli). A tojást viszont a hűtőben tartjuk – ott kevésbé hajlamosak fejlődni a baktériumok – sőt, a szalmonella a héjukban található – ez pedig általában nem kerül a sütibe.

Így ha nyersen kóstoljuk a csokiskekszet, akkor nem szalmonellát, hanem ártalmas mikroorganizmusokat viszünk be. Ez pedig komoly betegséget okozhat. Így hát legyünk türelmesek, várjuk ki, amíg megsül a sütemény – vagy keressünk nyersen is biztonságosan fogyasztható változatokat.

via: PureWow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Már olyan is van, hogy nyers sütik boltja

Már olyan is van, hogy nyers sütik boltja

Akik mernek veszélyesen élni és nyers tojást enni, azok számára nyílt egy remek cukrászda
Nyers csokitorta

Nyers csokitorta

És igen! Lehet istenien és csábítóan finom, az egészséges étel is. Nyers, mert nem kell se sütni se főzni, nem kell bele cukor, tojás és tej sem, mégis megszólalásig hasonlít az "igazira".

Napi ajánlatunk

Top videók