Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Erősödik a vidék, a legjobb étterem címet bezsebelő hely sem budapesti. Íme a Gault&Millau idei díjazottjai

Ezek lettek idén a legjobb magyar vendéglátóhelyek

Erősödik a vidék, a legjobb étterem címet bezsebelő hely sem budapesti. Íme a Gault&Millau idei díjazottjai
2016. November 16.

„Az év díjazottjairól mindig újra el kell mondani, hogy a címek nem egyetlen év munkáját jutalmazzák, hanem a sokéves szívósságot és teljesítményt.” – olvashatjuk a Gault&Millau magyar weboldalán, amely világviszonylatban a két legjelentősebb nemzetközi étteremkalauz egyike. Megjelent a legfrissebb kiadványuk, a  Gault&Millau Magyarország 2017, 

A kiadvány 231 hazai étterem és 569 bor tesztjét tartalmazza, bemutat továbbá 163 borászatot és 244 szállodát.

Az idei étterem-és borkalauzból kitűnik, hogy erősödik a vidék, a legjobb étterem címet bezsebelő Gusteau sem Budapesten található.

A vendéglátóhelyek tesztelése anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját mindig kifizeti. A kalauz elsősorban a konyha teljesítményét értékeli egy 20 pontos rendszerben. A fő szempontok:

  • a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása
  • az elkészítés szakszerűsége, a technológiák adekvátsága
  • a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság
  • kreativitás, egyéniség
  • ár-érték arány
  • tálalás
  • a konyha teljesítményével összhangban álló szervíz

A pontozásról:

20–19,5: A világ legszűkebb élvonalához tartozó étterem – öt sapka
19 pont: A világ legjobb éttermeinek egyike – négy sapka
18–17: Kiemelkedő konyha – három sapka
16–15: Nagyon jó konyha – két sapka
14–13: Jó konyha – egy sapka
12–11: Jó szívvel ajánlható konyha – ha az ár-érték arány is rendben van
10–8: A konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon
T: Étterem számottevő erény nélkül („tesztelve, de nem értékelve”)

És a díjazottak:

Az év étterme: Gusteau, Mád

Az év borászata: Szentesi Pince, Budaörs

Az év konyhafőnöke: Pesti István, Platán, Tata

Az év vidék étterme: Kisvendéglő a Hargitához

Az év feltörekvője: Pajta bisztró

Az év étteremtulajdonosa: A Rosenstein család

A magyar gasztronómia reménysége: Garai Ádám, Olimpia étterem

Alternatív vendéglátás: Beszálló Food Bar, Budapest

forrás: gaultmillau.hu

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!