Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Próbáld ki a hétvégén, hiszen csak 20 perc!

Ez lesz az egyik kedvenc őszi édességünk!

Próbáld ki a hétvégén, hiszen csak 20 perc!
2016. September 23.

Almás pite karika

Hozzávalók:

3/4 bögre tej
1 tojás
1 bögre liszt
1 tk. sütőpor
1/3 bögre+ 2 evőkanál cukor
3 1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk. só
2 bögre növényi olaj, a sütéshez
3 nagy Granny Smith alma

 

Elkészítés:

Keverjük össze a tejet, a tojást, a lisztet, a sütőport, 2 evőkanál cukrot, 1/2 tk. fahéjat és a sót egy nagy tálban. Keverjük csomómentesre. Tegyük félre.

Az almákat hámozzuk meg és szeleteljük fel őket egész karikákra, majd távolítsuk el a szeletek közepét, hogy lyukas almakarikákat kapjunk. 

Egy kis tálban keverjük össze a maradék 1/3 csésze cukrot  és a  3 teáskanál fahéjat, hogy a végén ebben hempergessük meg az alma karikákat.  

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, kb. egy hüvelyk magasságig és melegítsük közepes lángon. 

Csipesszel mártsuk az alma karikákat  a tésztába, majd óvatosan engedjük az olajba.  Miután az alma szélei enyhén aranyra színeződtek, fordítsuk meg a karikát és süssük a másik oldalát is (kb. 1 perc) 

Egy papírtörlővel bélelt  tányérra szedjük ki az almákat, hogy lecsepegjen a felesleges olaj. Mindkét oldalát szórjuk meg a fahéjas cukorral.

 

 

Forrás: delish.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!