Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Ez 2017 nyarának itala

Mutatjuk, hogyan készítsd
2017. June 20.

A keserédes, narancs ízű aperitifet, az Aperolt Paduában, Olaszországban fejlesztette ki 1919-ben egy olasz testvérpár. Gyógynövényekkel és rebarbarával ízesített italt az olaszok fröccsének is nevezik, rendkívül könnyed, így egy kellemes, nyári vacsora után tökéletes.

Hogyan lett az aperol spritz az idei év nyarának koktélja?

Minimális erőfeszítéssel elkészíthető és fogyasztása valódi tengerparti hangulatot teremt, alkoholtartalma pedig ugyanannyi, mint a bornak, tehát többet is elkortyolgathatunk belőle elázás nélkül.

Így készítsük:

3 rész prosecco, vagy fehérbor

2 rész Aperol

1 rész szóda

jég és narancskarikák

Tegyünk a pohár aljára jégkockákat, öntsük rá a fehérbort, majd a likőrt, fejezzük be narancs karikákkal.

 

forrás: purewow.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!