Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Egy könnyű sütési trükk

Ezzel profivá válhatunk
2018. January 6.

Nagy vállalás party-t adni – főleg, ha egy nagyobb társaságot készülünk vendégül látni. Készíteni kell klasszikus fogásokat (halak, pulyka, töltött káposzta), különböző köreteket, vegetáriánus ételeket, plusz tonnányi aprósüteményt. Mikor igent mondtunk arra, hogy elvállaljuk a házigazda szerepét, valószínűleg akkor még nem láttuk előre, mi vár ránk most.

Az egyetlen titok minden feladat megoldásához az időzítés.

A Pure Wow receptszerkesztője, Erin McDowell, egyetlen tanácsa: „bánjunk jól az időnkkel.” Időben kezdjünk el készülni a party-ra, tervezzük meg, miket fogunk készíteni, és a menüben szerepeljen minél több olyan elem, melyeket előre el lehet készíteni. Kezdjük azokkal az elemekkel, melyeket napokkal a vacsora előtt elkészíthetünk – mivel sokáig elállnak. Ilyenek bizonyos szószok, vagy töltelékek, melyek a hűtőben várakoznak majd, míg használni kell őket.

McDowell már a tortalapokat is napokkal a buli előtt megsüti, és fóliába csomagolva tárolja, egészen a torta összeállításáig, mikor már csak a krémek, és az autentikus dekor kellenek – melyeket szintén el lehet készíteni korábban.

A megfelelő időbeosztással elkerülhető a konyhai káosz és a stressz, mivel nem egy nap alatt igyekszünk mind a 10 ételt/italt elkészíteni, hanem van rá 5-7 napunk. Egy dolog maradt csak hátra: belegózni a kész kajákat a hűtőbe…

forrás: Pure Wow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Giada De Laurentiis lasagna-trükkje

Így készítsünk 30 perc alatt olasz tésztát
Ötperces trükk a fogyáshoz

Ötperces trükk a fogyáshoz

Rögtön ébredés után végezzük el

Napi ajánlatunk

Top videók