Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Egészséges alap a rohanó hétköznapokra

Főzzünk puhára nagy adag gabonát vasárnap, hogy a héten meglegyen az egészséges alap.
2018. July 21.

Hétköznap nem sok időnk és kedvünk van bonyolult vacsorát készíteni, így hajlamosak vagyunk rendelni valamit, vagy beérni egy szendviccsel, esetleg kihagyni az egész étkezést. Hogy változatosabban és egészségesebben zárjuk a napot, főzzünk puhára egy nagy adag gabonát a hétvégén, tegyük a hűtőbe adagonként, és az elkövetkezendő napokban csak melegítsük fel.

Nagy előnye, hogy változatosan fűszerezhető, köretként, vagy salátákban is megállja a helyét. Sőt, annyi féle gabonaféle van, hogy nehéz ráunni – érdemes így minden héten mást főzni. Jöhet a quinoa, a hajdina, köles, de még a rizsek is (igen, a fehéret is be kelet dobni).

Keverhetjük utána babbal, zöldségekkel (fagyasztottal, vagy pirítottal), húsfélékkel (ezt is előre el tudjuk készíteni). Különböző fűszerekkel pedig rendkívül változatos étel lehet. Szósokkal is érdemes kísérletezni, hogy megismerjük azt az ízvilágot is.

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Együnk bulgurt reggelire!

Együnk bulgurt reggelire!

Tökéletes napindító!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!