Izgalmas receptek és praktikus megoldások Pataky Pétertől és vendégeitől

Borsózzunk! - Élet a borsófőzeléken túl

Borsóleves, rizi-bizi és borsófőzelék...Tényleg csak ennyit tudnak a kis, zöld golyók? A finecooking ötlete alapján, mi is összegyűjtöttünk

A zöldborsó mindig jó választás, ha egy kis zöldséghez akarjuk juttatni családunkat. A borsó színe, alakja és mérete miatt kevés olyan gyerek van, aki ne szeretné. A borsó megbízható, akár frissen, akár fagyasztva. Hamar elkészül, és végtelen számú étel készíthető belőle. Íme néhány tipp, hogy átlépjük a borsóleves, - főzelék, rizi-bizi hármast.

Zöldborsó krémleves újhagymával04.16 Petrezselymes zöldborsókrémleves

Tartalmas és ízgazdag krémleves. Igazi kis házi ebédet rittyenthetünk, ha egy szendvicset is bedobunk mellé, de amúgy megáll magában is.

 

Borsós-mentás pesztó szotyival

Sűrűbb és darabosabb, mint a klasszikus pesztó.  Remekül passzol különféle tésztákhoz, pirítóshoz. Ha fagyasztott borsóval dolgozunk kihagyhatjuk a blansírozást.

Vajban párolt borsó, salátával és tárkonnyal

Klasszikus francia előétel vagy köret. A nehéz, rántásos borsófőzelék zsenge, könnyed alternatívája. Feldobhatjuk pirított szalonnakockákkal. Bárányhoz és halhoz hibátlan.

Curry borsóval és tofuvalborso4

A tökéletes vegetáriánus vacsora. Illatos, színes egytálétel borsóval és tofuval. Ehetjük kuszkusszal, rizzsel vagy quinoával. A tofut kicserélhetjük fetasajtra, így grillezett húsok szuper körete is lehet.

Csípős-citromfüves borsó

A lime és a citrom kihagsúlyozza a borsó édességét, amit jól ellensúlyoz a jalapeno csípőssége ebben a vietnámi ételben. Tálaljuk rizzsel, sült hallal és frissen reszelt gyömbérrel.

Omlett borsóval és kecskesajttalborso3

Zöldséggel turbózott olasz rántotta. Salátával és szendviccsel körítve könnyű vacsora, vagy egy kiadós villásreggeli kerekedhet belőle.

Friss borsósaláta miso vinaigrettével

A világos ázsiai mártással, a ropogós uborkával és retekkel a legsötétebb januári napot is feldobja. Gyors vacsora vagy könnyű ebéd.

Tészta borsóval, sonkával és zsályával

A  borsót arra teremtették, hogy találkozzon a sonkával és együtt elmerüljenek egy krémes, tejszínes szószban. Gyorsan elkészül, mégis isteni és elegáns, bármilyen alkalomra. Zsálya helyett tehetünk bele kakukkfüvet vagy tárkonyt is. Ricottával és házi készítésű gnocchival pedig egyszerűen felülmúlhatatlan.

Ricottás-borsós pirítós

Ennél viccesebb és egyszerűbb reggelit elképzelni sem tudunk. Ne dobd ki a száraz kenyeret! Kend meg ricottával és pakold tele párolt borsóval!

 

Forrás: www.finecooking.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Italok januárra, amik tutira felmelegítenek

Italok januárra, amik tutira felmelegítenek

Elmúlt a december, az ünnepekkel teli, várva várt hónap, tavaszig pedig még aludni kell néhányat. A Food52 most összegyűjtötte milyen forró finomságokkal kényeztetjük magunkat a világ körül, ehhez persze nekünk is van néhány hozzáfűznivalónk.
Variáljuk a krumplisalátát!

Variáljuk a krumplisalátát!

A krumplisaláta ezerféle lehet. Ahány ember, annyi krumplisaláta. Mindenkinek megvan a saját receptje, amitől nem tágít, de jobb ha megismersz minél több félét! Ismerd meg a négy legnépszerűbb fajtát!
Mit ér a tészta, ha leveles? Gyors vacsorák, vendégváró falatok

Mit ér a tészta, ha leveles? Gyors vacsorák, vendégváró falatok

A fagyasztott leveles tészta életmentő az év bármelyik szakában, különösen akkor, ha vendégeket várunk. Villámgyorsan elkészül, csak egy kis fantázia kell hozzá.

Napi ajánlatunk

Top videók