Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: www.thefilmstage.com

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams a Julie & Julia című filmben egy gasztrobloggert alakít, aki imád főzni és egy évnyi küzdelem árán megpróbál a híres Julia Child nyomdokaiba lépni. De vajon a hollywoodi színésznő a való életben is ilyen rutinosan mozog a konyhában, vagy "csak" tehetségesen alakította mindezt a filmvásznon?

A Julie & Julia című filmben Amy Adams egy kiégett közalkalmazottat játszik, aki szabadidejében gasztrobloggerkedik. Ez a felállás nálunk sem ismeretlen, hiszen a magyar gasztrobloggerek többsége egy biztos állást hagyott ott az imádott hobbi kedvéért és mindent egy lapra feltéve választották a főzést a teljes munkaidős elfoglaltságuknak. És milyen jól is tették!

Amyből Julie

A színésznő mielőtt nekilátott volna Julie Powell karakterének megformálásához végig bújta a film alapjául szolgáló könyvet. Sok erőt és bátorságot merített belőle, hiszen az író sem volt profi szakács, mégis hitelesen írta le a szakmai részeket. Ennek, és a forgatás során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően Amy egy tűrhető háziasszonyból, maga is kísérletező, lelkes hobbiszakáccsá vált.

Olyan konyhatechnikai fogásokat tett magáévá. mint a hús profi feldarabolása, a buggyantott tojás, a hollandi mártás vagy a tökéletes omlett elkészítése, a paradicsom és a hagyma problémamentes felaprítása, ami azért ha mélyen magunkba szállunk, nekünk sem megy mindig zökkenőmentesen.

A forgatás kulisszatitkairól, a színésznő annyit elárult, hogy a filmben szereplő ételeket természetesen nem ő készítette, hanem profi szakácsok hada a keze alá dolgozva, mindig frissen rendelkezésére bocsátotta az éppen aktuális jelenetben szereplő fogásokat. Mondjuk ezt azért sejtettük, de Amy kíváncsiságának és profizmusának a jele az már, hogy ő végig ott sertepertélt körülöttük, és sok apró konyhai trükköt ellesett tőlük. Ennek köszönhetően a film után alapvetően változott meg a főzéshez való hozzáállása: sokkal több időt tölt már el a megfelelő alapanyagok kiválasztásával, az előkészületekkel.

A filmben szereplő könyvből, ami egyébként angolszász nyelvterületen szinte kötelező olvasmány, A francia konyha művészete, Amy el is készített otthon egy receptet: a sajtszószos kelbimbót, amivel azonban elég sokat bajlódott, bár első olvasatra az elkészítés könnyűnek tűnhetett. Az eredmény azonban szerinte is megérte a sok fáradozást.

Amy kedvencei

- szilikon fokhagyma hámozó. Imádja ugyanis, a fokhagymát, de nem szereti ha az erőteljes illat lemoshatatlanul elkíséri egész nap
-olívás fagylalt, amit New Yorkban kóstolt először és azóta is a rabja.
-az olasz konyha. Ez valószínű egész mélyen gyökerezik benne, hiszen a színésznő az olaszországi Aviano városában látta meg a napvilágot. Édesapja itt állomásozott az amerikai hadsereg szolgálatában, mikor ő megszületett.
-hamburger jó sok hagymával, amit a forgatás alatt a new yorki séf, Peter Luger készített nekik.
-gombás-csirkés piláf, amit férje, Darren Le Gallo készített neki egy romantikus estén. Kedvese nem főz túl gyakran, így ha mégis nekifog, biztosan lelkes fogadtatásra számíthat.

Paradicsomos bruschetta Julie & Julia módrabruschetta

Hozzávalók:

1 fürt koktélparadicsom
1 csokor friss bazsalikom
szeletelt bagett
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
4 dkg parmezán forgács

Elkészítés:

A félbevágott paradicsomokat keverjük össze a tépkedett bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyérszeleteket mindkét oldalán pirítsuk meg 2 evőkanál olívaolajon, egy serpenyőben. Majd egy konyha papírtörlőn itassuk le a felesleget. Dörzsöljük be egyik oldalukat a hámozott, félbevágott fokhagymával.
A bazsalikomos-paradicsomos feltétről szűrjük le a felesleges levet és halmozzuk a fokhagymás pirítósra.
Parmezán forgácsokkal tálaljuk.

(Forrás: www.bonappetit.com)

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Villámgyors banánfagylalt gránátalmával

Banán, gránátalma, 10 perc és kész a házi fagylalt.

Görögdinnyés limonádé

Ha már úgyis fölvágjuk, és kivesszük a magokat, akkor tegyünk félre egy adagot a görögdinnyéből limonádénak is. Savas vagy mentes kiadásban is készíthetjük, a hűsítés garantált.

Rozé kacsamell rebarbarás quinoával és nyári salátával

Fantasztikus nyári vendégváró fogás, de elkészíthetjük csak úgy saját magunk kényeztetésére is. Szánjunk rá időt és figyelmet, akkor biztos a siker!