Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Forrás: www.thefilmstage.com

Amy Adams és a tökéletes buggyantott tojás titka

Amy Adams a Julie & Julia című filmben egy gasztrobloggert alakít, aki imád főzni és egy évnyi küzdelem árán megpróbál a híres Julia Child nyomdokaiba lépni. De vajon a hollywoodi színésznő a való életben is ilyen rutinosan mozog a konyhában, vagy "csak" tehetségesen alakította mindezt a filmvásznon?

A Julie & Julia című filmben Amy Adams egy kiégett közalkalmazottat játszik, aki szabadidejében gasztrobloggerkedik. Ez a felállás nálunk sem ismeretlen, hiszen a magyar gasztrobloggerek többsége egy biztos állást hagyott ott az imádott hobbi kedvéért és mindent egy lapra feltéve választották a főzést a teljes munkaidős elfoglaltságuknak. És milyen jól is tették!

Amyből Julie

A színésznő mielőtt nekilátott volna Julie Powell karakterének megformálásához végig bújta a film alapjául szolgáló könyvet. Sok erőt és bátorságot merített belőle, hiszen az író sem volt profi szakács, mégis hitelesen írta le a szakmai részeket. Ennek, és a forgatás során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően Amy egy tűrhető háziasszonyból, maga is kísérletező, lelkes hobbiszakáccsá vált.

Olyan konyhatechnikai fogásokat tett magáévá. mint a hús profi feldarabolása, a buggyantott tojás, a hollandi mártás vagy a tökéletes omlett elkészítése, a paradicsom és a hagyma problémamentes felaprítása, ami azért ha mélyen magunkba szállunk, nekünk sem megy mindig zökkenőmentesen.

A forgatás kulisszatitkairól, a színésznő annyit elárult, hogy a filmben szereplő ételeket természetesen nem ő készítette, hanem profi szakácsok hada a keze alá dolgozva, mindig frissen rendelkezésére bocsátotta az éppen aktuális jelenetben szereplő fogásokat. Mondjuk ezt azért sejtettük, de Amy kíváncsiságának és profizmusának a jele az már, hogy ő végig ott sertepertélt körülöttük, és sok apró konyhai trükköt ellesett tőlük. Ennek köszönhetően a film után alapvetően változott meg a főzéshez való hozzáállása: sokkal több időt tölt már el a megfelelő alapanyagok kiválasztásával, az előkészületekkel.

A filmben szereplő könyvből, ami egyébként angolszász nyelvterületen szinte kötelező olvasmány, A francia konyha művészete, Amy el is készített otthon egy receptet: a sajtszószos kelbimbót, amivel azonban elég sokat bajlódott, bár első olvasatra az elkészítés könnyűnek tűnhetett. Az eredmény azonban szerinte is megérte a sok fáradozást.

Amy kedvencei

– szilikon fokhagyma hámozó. Imádja ugyanis, a fokhagymát, de nem szereti ha az erőteljes illat lemoshatatlanul elkíséri egész nap
-olívás fagylalt, amit New Yorkban kóstolt először és azóta is a rabja.
-az olasz konyha. Ez valószínű egész mélyen gyökerezik benne, hiszen a színésznő az olaszországi Aviano városában látta meg a napvilágot. Édesapja itt állomásozott az amerikai hadsereg szolgálatában, mikor ő megszületett.
-hamburger jó sok hagymával, amit a forgatás alatt a new yorki séf, Peter Luger készített nekik.
-gombás-csirkés piláf, amit férje, Darren Le Gallo készített neki egy romantikus estén. Kedvese nem főz túl gyakran, így ha mégis nekifog, biztosan lelkes fogadtatásra számíthat.

Paradicsomos bruschetta Julie & Julia módrabruschetta

Hozzávalók:

1 fürt koktélparadicsom
1 csokor friss bazsalikom
szeletelt bagett
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
4 dkg parmezán forgács

Elkészítés:

A félbevágott paradicsomokat keverjük össze a tépkedett bazsalikomlevelekkel. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.
A kenyérszeleteket mindkét oldalán pirítsuk meg 2 evőkanál olívaolajon, egy serpenyőben. Majd egy konyha papírtörlőn itassuk le a felesleget. Dörzsöljük be egyik oldalukat a hámozott, félbevágott fokhagymával.
A bazsalikomos-paradicsomos feltétről szűrjük le a felesleges levet és halmozzuk a fokhagymás pirítósra.
Parmezán forgácsokkal tálaljuk.

(Forrás: www.bonappetit.com)

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Csokis-céklás palacsinta

Csokis-céklás palacsinta

Gyömbérkrémmel és málnával
Túrós amerikai palacsinta

Túrós amerikai palacsinta

Nemcsak édes, hanem sós változatban is elkészíthetjük! Csigó Zita receptje

Top videók

Így készítsünk egyszerű, de látványos farsangi álarcot

Két nagyszerű ötlet egy kétperces videóban