Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Akár több kilót is leadhatsz egy hónap alatt

Csak add ezeket a reggeli kávédhoz

A reggeli kávé elkészítése és elkortyolgatása sokunk számára a nap egyik első és legfontosabb része, még akkor is, ha ennek helyességéről megoszlanak a vélemények. 

Jó hír a kávéimádóknak, hogy az anyagcserét felgyorsítja, ha néhány egyszerű hozzávalót keverünk a reggeli feketénkhez.

Dr. Laurie Cullen, a Nők Intézete munkatársa szerint például a kókuszolaj lehet az egyik ilyen hozzávaló. Ez az olaj amikor felszívódik a véráramba, energiához juttatva szervezetünket, kevésbé valószínű, hogy a zsírsejtekben tárolódik. Dr. Cullen elmondta, hogy ha egy étkezés tartalmaz közepes láncú triglicerideket, az elégetett kalóriák száma növekszik. Ha több kalóriát használunk, kevesebb tárolódik zsír formájában, ezáltal csökken a testzsír szint. 

Egy másik ilyen hozzávaló a fahéj, amely segít a megfelelő  inzulinszint fenntartásában, ráadásul ennek a fűszernek megvan az a képessége, hogy olyan hatással bír az anyagcserénkre, amelynek során nem csak a cukorra, hanem a szénhidrátokra is hat. Fogyasztása során testünk úgy raktározza a szénhidrátokat, hogy közben nem tárol újabb adag felesleges zsírt. 

Forrás: wisemindhealthybody.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Üde, nyárias tésztaétel, melyet a citrom frissítő íze tesz igazán ellenállhatatlanná!

Arra az egyre figyeljetek, hogy elkészítéséhez mindenképp kezeletlen héjú citromot használjatok!