Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tavasz egyik legjobban várt gasztroprogramja, a Hú!SVÉT április 22-23-án lesz Palkonyán

Húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán - stílusos vidéki éttermek és vidéki cukrászműhelyek közreműködésével
2017. április 19.

Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+SWEET nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.

A minifesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.

Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig, idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben. A nap zárásaként megnyílik a Babka pop-up bár, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel várják a vendégeket.

Vasárnap is lesz reggeli, de immár párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli (regisztráció szükséges: svet.hu).

Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep, de aggodalomra semmi ok, mert a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető.

A hétvégén a gyerekek sem unatkoznak majd. Lesz nyitott gazdaság és gyerekparkoló, ahol nyuszi, boci, bari, pipi és a többiek tartanak fogadó órát. A helyszínnel szemben autentikus fa játszótér, illetve kézműves foglalkozások várják a családokat.

 

A szombati nap helyszínei és éttermei:

Mokos Pincészet –Jankovich Kúria (Rácalmás)

Német és Németh Pincészet –Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

Blázsovics Pince –Spaletta (Kecskemét)

Haraszti Családi Pincészet –Chianti Étterem (Veszprém), Baricska Csárda (Balatonfüred)

Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház –VIATOR Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)

Cifra Udvar –Bonne Chance (Bázakerettye)

Parázs Vendégház –Pannónia Gasztrohajó (Duna), Walter Vendéglő (Perbál)

Faluház –Bistro Sparhelt (Balatonfüred)

Közösségi Herbárium –Paletta (Keszthely)

Nóra Porta –Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)

PalKonyha – SVÉT GASZTRO PÓDIUM –Dűlő Étterem (Miskolc), Babka (Budapest), Anyukám mondta (Encs) és exkluzív meglepetés vendégek

Suta Pince – Malackrumpli Real Farm Food (Balatonfüred)

Nagypál Nyitott Gazdaság – helló nyuszi, bari, pipi, boci, gyermek programok

 

A SWEET vasárnapi cukrászműhelyei és helyszínei:

 Haraszti Családi Pincészet –Jókai Cukrászda (Pécs) 

Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház –Pausa Apátsági Kávéház (Pannonhalma)

Faluház –Pataki Cukrászda (Érd)

Nóra Porta –Villa Gréta (Siófok)

PalKonyha –Yokka desszertműhely (Pécs)Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron) valamint további meglepetés vendégek

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még csak 8 innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 16 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez lesz az idei Paloznaki Jazzpiknik programja

Ez lesz az idei Paloznaki Jazzpiknik programja

Kool & the Gang // Mario Biondi // Matt Bianco feat New Cool Collective  // Incognito      
Gyerek akarok lenni az idei Food Truck Show-n

Gyerek akarok lenni az idei Food Truck Show-n

Óriáskörhinta, gasztrofesztivál, ló- és agárverseny a Kincsem Parkban  

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!