Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

A pizzamelegítés legjobb módja

Kihűlt, de még megennéd? Mutatjuk, hogy melegítsd!
2017. március 12.

A legjobb mód – amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni – az az, ha elővesszünk egy serpenyőt és abban varázsoljuk újra ropogóssá a kihűlt pizzát. A tűzhely hamarabb bemelegszik, plusz nem forrósítja fel úgy a konyhát, mint a sütő. A módszer kulcsa az, hogy lefedjük a pizzát. Ez által a pára visszacsapódik, amely a szeletet nedvesen tartja, könnyebben olvad meg rajta a sajt. Mégsem lesz túlságosan átázott a pizza. Sőt, a szélek újra roppanóssá válnak.

Hogyan csináljuk?

Vegyünk elő egy akkora serpenyőt, melyben kényelmesen elfér a maradék pizzánk – célszerű tapadásmentesítettet választani, így az elfolyó sajttal sem kell sokat küzdenünk. Helyezzük rá a szeleteket, fedjük le fedővel vagy fóliával, majd kapcsoljuk közepes lángra a gázt. Előmelegítés nem szükséges, rögtön mehet a serpenyő a lángra. Hat perc elteltével az étel alja ropogós, a sajt olvadt lesz. Ha nem így van, adjunk még neki 1-2 extra percet.

 

forrás: thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A világ legdrágább pizzája

A világ legdrágább pizzája

Vajon mi lehet rajta és mindez mennyibe kerül?
Az a kis műanyag a pizzás dobozban életet menthet

Az a kis műanyag a pizzás dobozban életet menthet

Ugye nyitottál már ki pizzás dobozt, aminek a közepén ott csücsült az a kis műanyag?
A legjobb pizza nyomában

A legjobb pizza nyomában

A legenda szerint a modern pizza feltalálója a nápolyi Raffaele Espositó volt, aki 1780-ban nyitotta meg a Pizzeria di Pietro e Basta Cosit, ami ma Pizzeria Brandi néven működik Nápolyban, a Via Toledo és a várdomb között található városrészben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Pesztós-sajtos koszorú

Az egyik legtutibb partikaja ez a pizzatészta alapú koszorú! Nemcsak finom, hanem a középre tálalt tetszőleges mártogatóssal nagyon mutatós is, házibulikon az asztalon a helye!