Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

6 tipp, ha gyerekekkel vágunk bele a karácsonyi sütögetésbe

Mert lehet játékosan is készülődni
2017. December 22.

1.Készüljünk a káoszra

Mind taktikákkal, mind mentálisan fel kell készülnünk arra, hogy rendetlenség lesz a konyhában. Legyen kéznél papírtörlő, és konyharuha, plusz nedves szivacs. Igyekezzünk feltörölni a kifröccsent foltokat, pacákat, amint lehet.

2.Használjunk gyerekbarát eszközöket

A kézi habverővel sokkal jobban tudnak keverni a gyerekek, így ezt részesítsük előnyben. Emellett érdemes nagy tálakban kevertetni velük az alapanyagokat, hogy minél kevesebb szóródjon ki. Olyan eszközökkel dolgozzunk, melyeket nem sajnálunk, ha elrepednek, megtörnek. Mindenképp figyeljünk az éles tárgyakra, ha a gyerekünk még nem tud egyedül vágni, ne engedjük neki, hogy felügyelet nélkül szeleteljen.

3.Mindig legyen kéznél szórócukor

Itt kerül képbe a móka. A színes cukorkák minden süteményt feldobnak, és a gyerekek imádnak ezzel dekorálni. A cukormassza is jó, ha elérhető távolságban van – minél több színben, annál jobb.

4.Adjunk a gyerekeknek vicces titulusokat

Legyen egy szórócukor felelős, egy száraz hozzávaló keverő asszisztens, egy tojástörő szakértő, és így tovább. Sokkal szórakoztatóbb így a sütés, és jobban kordában is tartható, ki melyik feladatot végzi. Igyekezzünk a gyermekünkhöz legjobban passzoló titulust választani neki: az idősebb gyerekre inkább a száraz hozzávalók keverését, és az alapanyagok szeletelését bízzuk. A kisebb pedig lehet például a dekoráció felelőt.

5.Tegyük személyessé

Bármi, amit személyre szabhatunk, szabjunk személyre. Vegyünk számos és betűs sütiformát (minden gyerek nevének kezdőbetűje és életkora legyen készleten), vagy egy muffin alapreceptet a kedvenc alapanyagaikkal dobjunk fel (csokis, vagy narancsos, esetleg a kettő együtt). Még nagyobb élmény, ha egyes recepteket róluk nevezünk el.

6.Ünnepeljük a tökéletlenséget

Ne az Instagram-tökéletes pillanatokért dolgozzunk, hanem a szórakozásért. Nem ront a mázeskalács ízén semmit, ha nem tökéletes formában van kiszúrva, sőt, sokkal egyedibb is egy hibás darab, melyet meg is jegyzünk, hogy ki készítette.

forrás: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Újszülöttel a konyhában

Újszülöttel a konyhában

Hasznos tippek 5 lépésben
Mit vigyenek a gyerekek uzsonnára a fitnesz blogger szerint?

Mit vigyenek a gyerekek uzsonnára a fitnesz blogger szerint?

Melyek a legfontosabb szempontok? Minek kell megfelelnie a tuti uzsinak?
Nagyon ijesztő, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik túl sok cukrot fogyasztanak

Nagyon ijesztő, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik túl sok cukrot fogyasztanak

Olyan betegséget kaphatnak, amely az alkoholistáknál alakul ki

Napi ajánlatunk

Top videók