Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

5 tipp, hogy mihez kezdj 5 kajamaradékkal

2017. January 11.

Rengeteg, még használható élelmiszer végzi a szemetesben. Csak Amerikában közel 90 milliárd fontnyi élelmiszer kerül a kukákba évente.

Íme, néhány okos mód a pazarlás csökkentésére:

Túlérett banán? Fagyaszd le és készíts belőle fagyit. Turmixold át őket néhány perc alatt és kész is.

Almahéj? Édes chips lehet belőle. A krumplihéjból pedig sós. Forgasd meg olajban és süsd 200 °C-on 12-15 percig.

Brokkoli és karfiol? Szárai remekül passzolnak levesekbe.

Kicsírázott fokhagyma? Egész nyugodtan fogyasztható.

Száraz kenyér? Darabold össze robotgépben és kész is a zsemlemorzsa.

 

forrás: eatingwell.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mi legyen a maradékkal? Kiolvasztás-újrafagyasztás-morzsabálozás

Mi legyen a maradékkal? Kiolvasztás-újrafagyasztás-morzsabálozás

"Ez így, Karácsony után igazán aktuális, mert mindenkinél vannak maradékok (Vannak?)."

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!