Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

5 ok, hogy köretnek sült retket válasszunk

A sültkrumpli és a pároltzöldség már a múlté. Itt egy igazi tavaszi köretötlet.
2018. April 27.

1.Egész évben megtalálható a retek: Ezt a zöldséget általában a tavaszhoz kötik, de egész évben elérhető. Ha nyersen szeretnénk fogyasztani, természetesen a friss, tavaszi a legjobb döntés, de sütni bármelyik évszak retke megfelelő.

2.Nagyon gyorsan sülnek: A burgonyával, kelbimbóval, tökkel ellentétben a puha reteknek elég csupán 10 perc a sütőben és már tálalható is.

3.A sütés megédesíti a retket: Ha az íze miatt nem kedveljük a nyers változatot, akkor tegyünk egy próbát a sülttel. A sütés alatt édeskésebbé válik a retek íze, kevésbé lesz tolakodó, vagy fanyar.

4.Nagyon szaftos: Ezt a kifejezést húsokra használjuk inkább, de ha egyszer kipróbálod a sült retket, érted, miért írjuk, hogy szaftos. Sok levet ereszt sülés alatt, kb. saját levében sül. Frissítő köret a nehézkes, keményítős, téli zöldségek után.

5.Tündöklően színes: Már pusztán a látványa feldobja a tálat – főleg télen, mikor minden olyan sötétnek, egyhangúnak tűnik. A retekkel színt viszünk a szépen megterített asztalra.

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Éljen a hónapos retek!!

Éljen a hónapos retek!!

Irány a piac, szerezzünk be 1-2 csokorral.
Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Tavaszi ropogósok – Répa, retek, nem mogyoró

Bár az egészségőrök bizonyára fölszisszenek, amikor kis kupac sót halmozunk a tányérra és belemártogatjuk a kezünk ügyébe akadó tavaszi ropogósókat, ám az újhagymától a retekig annyi minden kívánkozik abba kis adag sóba.
4 lépésből nagyon  finom köret

4 lépésből nagyon finom köret

Így főzzünk puha quinoát

Napi ajánlatunk

Top videók