Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

5 mód, hogy feldobd a sült zöldségeket

A fűszerezés a kulcs!
2018. August 9.

Az alap az olaj- só-bors hármas, de a grillzöldségek rengeteg más variációt is elbírnak. A sütés bármelyik fázisában fűszerezhetünk, attól függően, melyik eljárást választjuk.

1. citrusfélék: Ezzel kölcsönözhetünk derűsebb ízvilágot a zöldségeknek. Használjuk a citrom, lime, narancs héját és levét. Ennél a módszernél a legjobb, ha a már megsült zöldségeket ízesítjük.

2. ízesített olaj: Engedjünk teret a fokhagymás, a magvas olajnak, vagy akár a kókuszolajnak. Ezek még egy ízréteget adnak. Némelyiküket – mint a szezámmagolajat – egyszerűen csak csepegtessük rá az elkészült zöldségekre.

3. máz: Egy édes öntet – méz, juharszirup – használata sütés előtt különleges ízeket kölcsönöznek a zöldségnek. A sülés során karamellizálódik a cukor, és egy szép, fényes mázat képez. Sülés közben is meglocsolhatjuk sziruppal a zöldségeket, majd jól átkeverve tálaljuk azt.

4. bacon: Vágjunk fel néhányat, a zöldségekkel együtt süssük. A szalonna zsírja, segíti a zöldségek barnulását, minden füstös, sós ízt kap. Ha nem olajjal főzünk, elég csak szalonnazsírral átkenni a zöldségeket sütés előtt.

5. dressing: Akkor öntsük rá a zöldségekre, amikor azok még melegek – így extra íz szivárog beléjük.

via: The Kitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ez a titka a legfinomabb sült zöldségeknek

Ez a titka a legfinomabb sült zöldségeknek

Higgyük el, mert olyan valaki mondja (írja), aki tudja a tutit

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!