Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

5 gyakori hiba tésztasaláta készítésekor

Könnyen elkerülhető bakik következnek.
2018. May 22.

1.Nem a megfelelő tésztát használjuk: Rengeteg féléből választhatunk és pont ez a gond. Honnan tudjuk, hogy melyik az igazi? A méret és az alak sem mindegy. A spagetti és a cérnametélt alapból kizártak. Érdemes a masnitészta mellett dönteni, amely tuti befutó lehet – aranyosan néz ki, és a mérete is pont jó.

2.Túlfőtt vagy alulfőtt tészta: A tésztafőzés alap konyhai művelet, így sokan oda se figyelnek rá. Egy ilyen ételnél viszont ez a sztár a tányéron, tehát nem árt némi gondoskodás. Sózzuk meg megfelelően a vizet és kövessük a csomagoláson található utasítást. Villapróbával pedig ellenőrizzük, mikor jó a tésztánk.

3.Fűszerezzük a tésztát: A hidegtálaknál ugyanolyan fontos az ízesítés, mint a meleg ételeknél. Használjunk a só mellett néhány fűszernövényt, hogy ízesebb legyen az ételünk.

4.Túl hamar keverjük hozzá a tésztát a többi hozzávalóhoz: Ne dressingeljük a tésztát, amíg ki nem hűlt teljesen, hiszen így veszíthetünk az ízéből.

5.Hamar elkészítjük: Egy buli házigazdájaként rengeteg ételt kell felszolgálnunk, így igyekszünk minél hamarabb nekilátni a készülődésnek. A tésztasaláta viszont nem hálálja meg, ha gyorsan összedobjuk – egy ázott, ragacsos valami lesz belőle.

via: TheKitchn

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kapros-uborkás tésztasaláta

Kapros-uborkás tésztasaláta

A nyár egyik hírnöke: a kapor!
Nyárvégi könnyű tésztasaláta

Nyárvégi könnyű tésztasaláta

Ina Garten a kertben is fellelhető zöldségeket vette alapul ehhez a könnyen elkészíthető egytálételhez
Piknikezzünk! – Nyári tésztasaláta

Piknikezzünk! – Nyári tésztasaláta

A tésztasaláta télen-nyáron nagy kedvenc nálunk. Ezt a receptet az amerikai makaróni nap ihlette: ha már tésztanap, a melegre való tekintettel most jöjjön egy jól behűtött verzió.

Napi ajánlatunk

Top videók