Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

3 olasz tipp a főzéshez

A híres szakács, Laura Vitale is nagymamájától tanulta a trükköket.
2017. augusztus 21.

A Cooking Chanel Simply Laura főzőműsor és a Laura in the Kitchen – több mint 2 millió feliratkozóval rendelkező vlog – háziasszonyaként ismerté vált Laura Vitale már kislányként elleste a legfontosabb konyhai trükköket olasz nagymamájától. A következő 3 tanácsát mindenképp érdemes megfogadni, és alkalmazni:

1. Vegyünk egy olcsóbb és egy drágább olívaolajat: „Édesanyám és nagymamám is így tett” – kezdi Laura. Legyen kéznél többféle minőségű és áru olívaolaj: a drágábbat használjuk saláták önteteként (amikor kiviláglik az íze), az olcsóbbat pedig főzéshez (amikor sok más alapanyag fő egybe, így nem tűnik ki annyira az íze).

2. Fagyasszuk le a parmezán kérgét és adjuk a leveshez: A kéreg egyáltalán nem a parmezán haszontalan része, a kuka helyett kerüljön az ételbe az is! „Miközben fő a leves, dobjunk bele néhány kocka parmezánkérget. Minden ízét kiengedi, mialatt fő.” – mondja Laura. Mindig a hűtőjében tartja ezt az extra hozzávalót, hogy fel tudja vele dobni leveseit.

3. Kezeljük az időt hozzávalóként: Nagymamája megtanította Laura-nak, hogy az idő éppen olyan fontos, mint az étel bármelyik alapanyaga. „Sose tévesszük össze a hosszú előkészületi időt a hosszú főzési idővel. Hagyjunk elég időt az ételnek, hogy rendesen megfőjön.” – tanácsolja Laura, majd kiemeli: „Ha másoknak főzünk, a legjobb, ha azt szívből tesszük.”

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

5 jel, amiből kiderül, igazi olasz étteremben vagyunk-e

Biztosan állíthatjuk, hogy nincs olyan település Magyarországon, ahol ne lenne legalább egy pizzéria vagy olasz étterem. Na, de hogyan lehetünk biztosak abban, hogy amit elénk raknak, az legalább nyomokban tényleg emlékeztet itáliai elődjére?
A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

Ezen a héten is játssz az olasz MOKADOR kávémárka ajándékáért!

Napi ajánlatunk

Top videók