Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

11 étel, amelyet minden kezdő séfnek el kell tudnia készíteni

Az alapok nélkül nem megy
2017. szeptember 13.

1.Capri saláta: Giada DeLaurentiis, az olasz gasztronómiát képviselő háziasszony szerint ezen saláta összeállításával megfelelő magabiztosságot szerzünk a konyhában.

2.Sült hal: Alapkészség, hogy megtanuljunk halat, húst kisütni. Marcus Samuelsson, étteremtulaj és séf tippje, hogy a köretet is ugyanabban a serpenyőben süssük ki, mint a húst – a hátramaradt húslében.

3.Marinádok: Aarón Sanchéz, séf úgy véli, meg kell tanulnunk, hogyan állnak össze az ízek egy marinádban, páclében, és hogyan kell azokkal kezelni a húsokat.

4.Omlett: A Petit Trois séfje, Ludovic Lefebvre fiának már hároméves fiának is megtanította, hogyan kell tökéletes omlettet készíteni.

5.Sült rizs: Annyira egyszerű, hogy mindenkinek tudnia kell ennek az alapköretnek az elkészítését. Ming Tsai TV-s séf azt javasolja, ne a gyorsrizst válasszuk, inkább a hagyományosat.

6.Tojás: Lefebvrehez hasonlóan Carla Hall is a tojás mellett van. A számtalan módon elkészíthető alapanyagnak pont a variabilitás a legnagyobb előnye.

7.Csokidarabos kekszek: A Milk Bar tulajdonosa, Christina Tosi szerint egy kezdő konyhatündér apró lépésekben haladjon, első körben ezt a hagyományos édességet tanulja meg, aztán jöhetnek a nehezebb dolgok.

8.Zöldségfasírt: A vegán séf, és a by CHLOE alapítója, Chloe Coscarelli úgy véli, egy zöldségfasírt elkészítése szórakoztató, egyszerű, a végeredmény pedig egészséges és tápláló. Legnagyobb előnye pedig, hogy előre elkészíthető.

9.Paradicsomszósz: A házi verziónak nincs párja. Ezt vallja a Top Chef egyik korábbi versenyzője, Kwame Onwuachi is. Az elkészült szósz pedig rengeteg féle képpen felhasználható.

10.Miso leves: Candice Kumai, gasztroújságíró szerint annyira egyszerű ezen étel összeállítása, hogy a kezdőknek is könnyen sikerélménye lehet. Emellett kiemeli, hogy a miso leves rengeteg értékes probiotikumot tartalmaz.

11.Sült csirke: A Top Chef tízedik szériájának nyertese, Kristen Kish szerint zöldségkörettel együtt sütve ez a fogás mindent felülmúl.

forrás: Buzzfeed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

10 tipp kezdő konyhatündéreknek

10 tipp kezdő konyhatündéreknek

Főleg, ha ez lesz az első vendégvárós, sütős-főzős karácsonyod
25 konyhai alapfogás, nem csak kezdőkenk! 1. rész

25 konyhai alapfogás, nem csak kezdőkenk! 1. rész

Senki sem születik Michelin csillagos séfnek, még a legjobb szakácsok is az alapoknál kezdik. Itt a huszonöt legalapvetőbb fogás, hogy bizonytalan konyhai tudásodat mesterfokra fejleszd!
Ízek és illatok - használd okosan az alapanyagokat!

Ízek és illatok - használd okosan az alapanyagokat!

Nem csoda, ha nem most jut eszünkbe a legkreatívabb ötlet, éppen ezért igyekszünk észnél lenni és a nehezdő pillanatokban is sorvezetővel szolgálni. Mindig van egy-két húzosabb nap, amikor már egy héten belülre kerülünk, át kell esni rajta ;) Tippek és trükkök az utolsó hétvégére!

Napi ajánlatunk

Top videók

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.