• Receptek 104
  • Videók 16
  • Magazin 8
Húsgolyók a világ körül

Húsgolyók a világ körül

Egy étel, hét különböző recept. Utazz velünk a húsgolyók világába Olaszországtól, Svédországon át, egészen Lengyelországig.
5 érv a hentes mellett - addig menj, míg megtalálod!

5 érv a hentes mellett - addig menj, míg megtalálod!

A hentesünkkel való kapcsolatunk a néhány meghatározó bizalmi viszonyaink egyike. Komolyan, majdnem olyan meghitté válhat, mint a fodrászunkkal, vagy mindenki helyettesítse be a megfelelő szolgáltatóját.
Első carpaccio ABC-m

Első carpaccio ABC-m

Az egyik legváltozatosabb étel. Készülhet bámiből, a marhától a polipig, a zöldségektől a gyümölcsökig. Nézzük meg közelebbről a carpacciót, a sokoldalú ételt, aminek általában nyers hús vagy hal az alapja.
Debreceni - a legszaftosabb hungarikum története

Debreceni - a legszaftosabb hungarikum története

“A debreceni olyan, mint a vietnami balzsam: mindenre jó.- vallja Pataky Péter, az IKON étterem séfje és az Ízes élet egyik házigazdája, aki azt is megmutatta, hogy bátran mehet krumplilevesbe, rakott krumpliba, lecsóba, de ugyanilyen jól kiegészíti például a tengeri keszeget és a kékkagylót. Mert “minden jobbá tehető egy kis debrecenivel” - tette hozzá a séf.
A jó élet titka - svájci képeslapok

A jó élet titka - svájci képeslapok

Genfbe első alkalommal és utána bármikor máskor is végtelenül megnyugtató a megérkezés. A tó köré épülő városoknak különleges hangulatot ad, hogy lakosai és látogatói hogyan használják ki az adott lehetőséget. Genfben így akár keresztül-kasul hajózhatunk kiszemelt céljaink felé, de akkor is jól járunk, ha körbesétáljuk, vagy villamosozzuk, időjárás és ráérés függvényében.
Jamie-vel mindig jó

Jamie-vel mindig jó

Az elmúlt években jelentősen javult a Magyarországon elérhető alapanyagok és ételek minősége, ebben a változásban pedig nagy szerepe volt egy angol srácnak és a könyvének, ami most visszatért.
Konkrét örömök – steak kisokos

Konkrét örömök – steak kisokos

Abban kereskedő, séf és étteremtulajdnos is egyetért, hogy a hús bizalmi ügy. A steak pedig még inkább. Szaftok és ösztönök kombinációja, aminek a rajongók megadják a módját.
Hamburgerday 2.0 – Újra a Millenáris Parkban

Hamburgerday 2.0 – Újra a Millenáris Parkban

Az elmúlt időszakban Magyarországon lezajló gasztronómiai fejlődés egy része az immáron három michelin csillagos étterem, egy szelete pedig a „street food”, azaz az utcán, kézben, gyorsan ehető ételek térhódítása is. (x)