• Receptek 95
  • Videók 20
  • Magazin 16
  • Praktikák 2
8 egészséges, nyári étel

8 egészséges, nyári étel

Dobd fel velük a diétádat!
Tombol a nyár, gondoljunk a télre!

Tombol a nyár, gondoljunk a télre!

Benne járunk a nyárban, talán épp az idei nyár legforróbb napjait éljük. Sokan már szabadságon vannak, de a nyaralás előtt vagy után érdemes átgondolni, hogyan gondoskodjunk őszi, téli raktáraink feltöltéséről. Most még talán kerül idő is rá, hogy terveinket megvalósítsuk.
Nemcsak a húsgolyó! New Nordic Cuisine

Nemcsak a húsgolyó! New Nordic Cuisine

New Nordic Cuisine, avagy új északi konyhaművészet. Gyökérzöldség és bogyós gyümölcs, az “egyszerű” Michelin csillagos éttermek titkai.
Befőzés - Üvegbe velük!

Befőzés - Üvegbe velük!

Ha az első három részt elolvasva alaposan átgondoltad és megtervezted, milyen gyümölcsöket, zöldségeket fogsz lekvárnak, dzsemnek, zselének, chutney-nak, szörpnek eltenni, akkor nincs más hátra, mint hozzákezdeni a tervek megvalósításához. Megvetted a legjobb áron, a legjobb minőségben az alapanyagot, haza is vitted, kezdődhet a móka!
Mert inni kell!

Mert inni kell!

A magazinok, óriásplakátok, televíziós reklámblokkok tele vannak ilyenkor nyáron a gusztusosan megfotózott, harmatcseppektől csillanó üdítős és sörös üvegeket bemutató reklámokkal. A strandok és egyéb standok óriásit kaszálnak a szezonban a jégbe hűtött italok eladásából, dübörög a kassza! Mi ezzel a baj? Számszakilag semmi. Meg hát , ugye, hűs is, jeges is, jól is esik. Fejben. Ja. De mit mond a testünk?
Befőzés - mit, mikor, mibe?

Befőzés - mit, mikor, mibe?

Tartósítani, befőzni hasznos elfoglaltság, jó móka, vicces családi program lehet. Az alapanyag beszerzésétől kezdve az üvegek polcokra pakolásáig megszervezhetünk mindent családdal, barátokkal, kerekíthetünk belőle akár egy jó kis bulit is, de mint minden hasonló tevékenységnek, ennek is vannak szabályai, amiket érdemes betartani, ha nem bosszankodni, hanem alkotni vágyunk.
10 gyümölccsel turbózott, nyári saláta

10 gyümölccsel turbózott, nyári saláta

A saláta szó hallatán neked is csak egy hatalmas tál, unalmas zöld levél ugrik be? Itt az idő, hogy újraértelmezd a saláta szót, turbózd fel gyümölcsökkel
Befőzés - Ami kell, és ami nem

Befőzés - Ami kell, és ami nem

Ha kinézünk az ablakon, azt gondolhatjuk, idén nem lesz befőzési szezon, mert nyár sem lesz, mégis muszáj reménykedni benne, hogy ebben az évben is eljön a meleg, eljön a zöldség- és gyümölcs dömping, amikor olcsón tehetjük el télire a savanyúságot, kompótokat, lekvárokat és szószokat.
A leggyönyörűbb epres uzsonnák

A leggyönyörűbb epres uzsonnák

Jó, hát mibe nem tennénk pár szemmel, most őszintén? Epres csodák a világ körül.
A leggyümölcsösebb zöldség - 3 tavaszi desszert rebarbarával

A leggyümölcsösebb zöldség - 3 tavaszi desszert rebarbarával

Tavasszal megnő az ázsiója, ennek a meglehetősen savanykás ízű zöldségszárnak, hiszen ilyenkor érik az eper, amivel szuperül kombinálható. De magában kompótnak, desszertnek vagy lekvárnak is őrületesen friss és finom.