Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Kis piros lábosból merheti a húslevet a maceszgombóc alá a vendégsereg a VII. kerületi zsidó bisztróban. A cél egyszerű. Nem kóser, hanem a közép-kelet-európai hagyományokon nyugvó étterem működtetése, ahol fölismerhetők a nagymamák receptjei, de értik a mai vendég igényeit is.

Macesz Huszár, Budapest

Kis piros lábosból merheti a húslevet a maceszgombóc alá a vendégsereg a VII. kerületi zsidó bisztróban. A cél egyszerű. Nem kóser, hanem a közép-kelet-európai hagyományokon nyugvó étterem működtetése, ahol fölismerhetők a nagymamák receptjei, de értik a mai vendég igényeit is.

Régi nappalik, elnyúlós családi ebédek hangulata az első, ami feltűnik, meg persze az az éttermi zajszövet, ami az asztali beszélgetésekből, az evőeszközök koccanásából és a személyzet sürgéséből áll össze. A Macesz Huszár városi kuckó, ahol a klasszikusok mellett rendszerint nagy eséllyel találunk valami újat is az étlapon. Szezonok és ünnepek függvényében.

Libára flódni

Zúza, szív, máj, nyak – csakhogy néhány izgalmas alapanyagot említsünk, pirítva, sütve, főve, töltve. De a vegák is találnak hús nélküli shakshukát, tabulét, macanyát. Sólet és flódni ügyében pedig természetesen azonnal vitassuk meg az arányokat és a recepteket a pincérrel, hümmögjünk kíváncsian és egyes részeknél kapjuk föl a fejünket, nincs ebben semmi különös, hiszen e két fogásról mindenkinek megvan a maga véleménye.

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
1072 Budapest, Dob utca 26.
Weboldal:
Hétfő - Szerda:
11:30 - 00:00
Csütörtök:
11:30 - 02:00
Péntek:
11:30 - 02:00
Szombat:
11:30 - 02:00
Vasárnap:
11:30 - 00:00

Étterem a foursquare-en